torsdag 2. desember 2010

Limoncello

Her kommer en oppskrift på hvordan du kan lage den typiske italienske likøren  Limoncello hjemme.

Du trenger 6 sitroner, 1 liter 96 % alkohol, 1 liter vann, 700 gram sukker.

Velg de fineste sitronene du finner. Det er nemlig skallet som skal brukes. Uvoksede sitroner er best hvis du klarer å få tak i det. Vask dem godt og skrell dem med potetskreller eller kniv, men pass på at du bare får med det gule, det hvite smaker nemlig ganske bittert. Legg alt skallet i en stor glassbolle og hell over alkoholen. La dette trekke i 10 dager. Så koker du opp vannet sammen med sukkeret og lar det småkoke i 5 minutter. Avkjøles og helles over i glassbollen sammen med sitronskallet og alkoholen.  Bland godt og la det stå og trekke i 1 uke. Deretter filtreres/siles blandingen og helles over på flaske og korkes igjen. Oppbevares i kjøleskapet og nytes etter en bedre middag.

Det påstås forresten at den beste Limoncelloen her i landet kommer fra Amalfikysten, Capri, Sorrento eller Sicilia - for der dyrkes de aller beste sitronene i landet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar