fredag 1. april 2011

Hvordan spise spaghetti som en italiener?

Image: Suat Eman / FreeDigitalPhotos.net


Du har gjerne sett dem selv - italienerne som med allverdens letthet spiser spaghetti, tagliatelle osv. Det ser ut som de ikke har gjort annet hele sitt liv. - og det er jo faktisk sant... Mens du selv gjerne strever med å få all spaghettien inn i munnen uten å grise til klær og bordduk og gjerne også sidemannen. Og for ikke å snakke om at du føler deg som en 3-åring som ennå ikke har lært å spise selv.
Det er i slike situasjoner at nordmenn gjerne gjør den største tabben. De tar frem kniven og begynner å skjære pastaen opp i småbiter... Og jo mer de skjærer jo mer kliss blir det og tilslutt har de bare lyst å gi opp det hele.

Alt dette gjør at endel nordmenn kvier seg for å spise spaghetti "offentlig". Men det trenger faktisk ikke være slik. Det er mye enklere å spise spaghetti uten å miste verdigheten enn det du faktisk tror....

Regel nummer 1 for å spise pasta som en italiener er faktisk å bruke KUN gaffel. (Italienske barn får til nød lov å bruke en skje til ekstra hjelp inntil de har lært seg å spise ordentlig. Kniv er absolutt fy-fy!)

Når du så sitter der med kun gaffel som hjelpemiddel og du kjenner svetten begynner å piple frem av ren nervøsitet så er det bare å late som ingenting og gå løs på oppgaven med dødsforakt. Sett gaffelen bestemt rett ned i pastaen - gjerne litt i "utkanten" på tallerkenen hvor det ikke er så mye pasta. Prøv å ta så lite på gaffelen som mulig, gjerne bare 3-4 strimler til å begynne med.

Deretter skal gaffelen roteres mot høyre, altså MED klokken, helt til du har fått snurret alle strimlene rundt tennene på gaffelen og elegant kan putte det hele i munnen uten fare for at tomatsausen skvetter rundt deg. Pass på at du holder gaffelen stående, med tennene ned i tallerkenen når du snurrer den rundt, dette er nemlig litt av hemmeligheten med å spise som en italiener...

Når du nå vet hva du skal gjøre for å spise pasta med verdighet så er det bare å begynne å øve; gjerne i smug - og så kan du senere "imponere" venner og familie - og kanskje også en italiener når du er på ferie og er ute og spiser. Og ingen trenger å vite at du har ødelagt 4 skjorter og 3 bordduker med tomatsaus mens du har øvd deg på å bli ITALIENER!!

(PS. Det ER ikke vanskelig å lære seg, jeg lover! Og hvorfor ikke gå løs på oppgaven allerede i kveld? Før måltidet er omme er du antakelig spaghetti-mester...)

Hvis du vil lære å lage din egen hjemmelagde pasta klikker du her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar