torsdag 31. mars 2011

I dag er det fest i Lampedusa!

I dag er Berlusconi den mest populære personen i Lampedusa! Han har nemlig til stor jubel lovet at innen 48 til 60 timer skal øyen være tømt for båtflyktninger slik at den da igjen tilhører bare Lampeduserne. I øyeblikket er det nemlig rundt 6000 båtflyktninger fra nordafrika på øyen som har mindre enn 5000 italienske innbyggere.

Som han så fint uttrykte det foran en stor menneskesamling så vil det heretter (for all evig tid??) ligge oppankret en båt i havnen i Lampedusa, klar til å øyeblikkelig frakte ut immigrantene HVIS(!?) - som han så fint uttrykte det - det skulle komme nye båtflyktninger senere. Og man trenger vel ikke være atomforsker for å skjønne at denne strømmen av flyktninger fra nordafrika nok ikke kommer til å avta med det første.

Berlusconi lovet også at det ikke bare skulle være Sicilia og sørligere regioner i Italia som skal måtte ta imot båtlastene fra Lampedusa, men jeg må innrømme at han ikke hørtes særlig overbevisende ut da han sa at båtflyktningene også skulle fordeles over ....eh ......- andre italienske regioner..... Og hvilke regioner skulle det være?? Vel, det sa han klokelig ingenting om. Er det noen som tror at det kommer èn båtflyktning til hans hjemby Milano?? Ikke jeg, ihvertfall!! Og sikkert ingen italienere heller.... Men i øyeblikkets rus så tror jeg at Lampeduserne gir blaffen i hvor båtflyktningene havner, så lenge de blir borte fra øyen deres. Øyboerne har gjort så godt de har kunnet for å hjelpe de som har kommet til øyen, men nå mangler både vann og mat og da er det ikke så lett å få ting til å fungere lengre. Det har vært demonstrasjoner fra øyboernes side og kommunehuset ble beleiret av kvinner med plakater hvor det stod: Dette er ikke rasisme; det er bare overlevelsesinstinkt. Og endelig ser det altså ut til at de blir hørt.

Så gjenstår det bare å se om også dette er tomt snakk fra Berlusconis side...

Oppdatering kl. 1600. I formiddag forlot 2 båter Lampedusa med tilsammen 2300 av flyktningene. En del skal til regionen Puglia, mens det er meningen at 500 skal til Pisa. Imidlertid er det store protester fra Pisa da de mener de allerede har nok problemer med blant annet 3 store sigøynerleirer. Så hvor skal de gjøre av båtflyktningene?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar