lørdag 28. januar 2012

Den rare, utenlandske damen

Her i Italia blir jeg sett på som litt "rar".  Fordi jeg gjør sånne merkelige ting. Som for eksempel.....

Å bruke sommerklær i mars mens alle andre fremdeles går i sin vinterhabitt

Jeg resirkulerer papir, plast og glass og har forskjellige beholdere på kjøkkenet til dette formålet. Utenom min norske familie så er det ingen som skjønner poenget og når vi har hatt besøk (av italienere) så må jeg alltid renske ut matrester fra papirbeholderen, papirlommetørklær fra glassbeholderen og kaffegrut/teposer fra plastbeholderen som noen velmenende mennesker har lagt der for å hjelpe til.... (De ser nok på meg som temmelig "idealistisk" - og litt rar....)

Jeg baker (stort sett) mitt eget brød fordi jeg ikke kan fordra å leve kun på hvitt brød. (Enda mer idealistisk) - Men lønner det seg å bake da? spør folk. Du får det jo så billig hos bakeren og så slipper du alt stresset.... Ingen forstår hvorfor jeg vil putte både nøtter, frø og gryn samt grovt mel i deigen. 

Jeg bruker beina som fremkomstmiddel. Noen ganger går jeg for å handle og andre ganger bruker jeg beina når jeg skal til og fra middagsselskap. Og noen ganger bare går jeg - uten mål og mening. Akkurat det siste punktet her er nok det som er vanskeligst å forstå for italienerne. Hvorfor i alle dager skulle noen ønske å ta beina fatt når man kan kjøre dit man skal? Og de er helt sikker på at det ligger noe mer bakom beslutningen om å bruke beina når jeg skal ut og handle. Kanskje jeg går fordi jeg ikke har råd til å ta bussen? Eller å ha min egen bil... Og når jeg takker nei til å bli kjørt hjem av svigerinne etter et familiebesøk (det tar mindre enn 10 min å gå) så tror de jeg ikke liker dem eller at jeg prøver å unngå dem på en eller annen måte. Og det er akkurat det samme når jeg går tur. Byen vår er såpass liten at du kan være sikker på at i løpet av 10 minutter så har det kjørt minst 5 kjentfolk forbi og alle stopper og tilbyr meg skyss. Hvilket fører til at jeg føler meg som verdens mest utakknemlige og uhøflige menneske når jeg for n'te gang takker nei til å sitte på. Hadde jeg nå hatt noe å "skylde" på - som for eksempel overvekt, høyt kolesterol eller andre plager så hadde det vært en annen sak. Men jeg - jeg har absolutt ingen unnskyldning for å gå.... (Jeg har ennå ikke forsøkt å forklare dem konseptet med appelsin, Kvikk Lunsj og søndagstur. Og ved nærmere ettertanke tror jeg at jeg lar det være...)

Men det rareste med denne damen er det siste påfunnet hennes. Så rart er det at samboer benytter (nesten) enhver anledning til å påpeke det når vi snakker med familie eller kjentfolk. Og alle som en ser på meg som om jeg skulle være en kalv med to hoder. 

Og grunnen?

Jo, det er denne her.....


Jepp, en helt vanlig, god, gammeldags refleks!!

Akk ja, vi er rare vi nordmenn.....

10 kommentarer:

Storesøster sa...

Ja, du husker vel da vi gikk tur på "vår" lille greske øy. Annenhver bil stoppet og ville kjøre oss til hotellet. At vi tilslutt takket ja da en drosjesjåfør stoppet var at jeg hadde nye sandaler og gnagsår. Og han ville ikke ha betaling heller!!

Lise B sa...

Hehe, jeg har gått mye i Italia jeg også, jeg skjønner problembet ditt. Refleks har jeg ikke prøvd...

A Foreigner in Italy sa...

Lise B: Kanskje du skulle prøve deg på refleks en gang, da??

A Foreigner in Italy sa...

Storesøster: Både grekerne og italienerne er litt allergiske mot fotturer, som vi jo vet... Og når de ser turister som er ute og går så er de sikker på at grunnen er at de ikke vil spandere på seg en bussbillett eller betale taxi. Så de syns nok vi er litt gnitne...

Anonym sa...

I Hellas kan man leie biler eller låne sykler så man behøver ikke gå så mye. :-)

A Foreigner in Italy sa...

For veldig lange turer når temperaturen er høy så er nok en leiebil tingen... Men er "målet" innen rekkevidde så foretrekker jeg faktisk å bruke beina :-)

Tove Cecilie Fasting sa...

Husker da jeg var ute og jogga og alle trodde jeg løp fordi jeg skulle rekke bussen - og selvfølgelig ikke kunne forstå hvorfor jeg ikke ville ha skyss! Hvis jeg går til kjøpmannen (fem minutter) spør alle om bilen min er gått i stykker...Og ingen skjønner at jeg tar bussen til byen for å slippe å styre med parkering...:)

A Foreigner in Italy sa...

Ha ha! Ja, eneste grunnen til at man bruker beina er jo hvis bilen er ødelagt. Og den tankegangen der er det litt vanskelig for nordmenn å venne seg til.

Anonym sa...

haha. du treffer alltid spikern på hodet. Her, på Sardinia, får vi forøvrig bot hvis vi ikke resirkulerer, hvorfor er det ikke likt i hele landet??? Ser de at søpla ikke er sortert ortlig, tar de den ikke med seg og du får en advarsel, skjer det igjen får du bot... Kommet litt videre her da... åja, det med å gå... huff, jeg har fire km til skolen hvor barna mine går, og du vet, her kjører alle i 100 så jeg må bare kjøre de, men alle andre kjører jo barna sine og, selv om de bor i paralellgata og det tar maks 5 min å gå (på barnas prinsipper)! Hjelpes! Ikke rart at italienske barn er de feteste i europa...

A Foreigner in Italy sa...

Høres ut som Sardinia har kommet litt lengre enn resten av landet, ja. Her hos oss er det imidlertid ikke mulighet for å gi bøter på samme måten som hos dere fordi vi ikke har "private" søppelspann. Her står det store, felles containere på utvalgte steder og dermed så vet ingen hvem som feilsorterer...

Legg inn en kommentar