tirsdag 15. februar 2011

Bilder fra Positano

Ser du nøye på bildet her så ser du at fjellet på et spesielt punkt (oppe til venstre)  har samme formen som mosaikkuppelen på kirken som ligger litt til høyre nedenfor (nesten i vannkanten). Tilfeldigheter, eller?

Positano ligger på Amalfikysten og her bor det ca 4.000 mennesker.  På begynnelsen av 1900-tallet var det en relativt fattig fiskerlandsby, men rundt 1950 begynte turistene å komme, særlig etter at John Steinbeck publiserte sitt dikt om stedet i det amerikanske motemagasinet Harper's Bazaar og idag lever befolkningen nesten utelukkende av turismen.  Hit kommer velstående italienere og utenlandske filmstjerner.

Husene i byen klamrer seg fast til fjellsiden og veien slynger seg oppover i trapper og smale smug. Her finner du et utall klesbutikker, souvenirbutikker, hoteller og spisesteder, alt for å tekkes turistene. Må nok tilstå at jeg syns det var litt vel mye turister på veldig liten plass, men utsikten kunne man ikke klage på, heller ikke på solen eller sjøen. Som dere kan se av bildene her ...

For English version of this post click hereKirken med den karakteristiske mosaikk-kuppelen
Utsikt over havnen
Tenk å eie et hus med den beliggenheten og den utsikten. Synd man ikke er millionær...
2 kommentarer:

Helen sa...

Hyggelig gjensyn !!

Vært her 2 ganger på ferie, men nå er det ett par år siden...før vi kjøpte Villa i Lazio området.

Det er helt bedårende, skjønt her, men enig - det er til tider MYE turister her...men, akk så vakkert ;))

Som, så mye i Italia - fantastisk moro å kjøre bil her, du har Sorrento FØR du kommer hit, og etterpå masse små perler av noen byer...

Åhh, nå fikk jeg nesten lyst til å reise hit igjen..hehe

A Foreigner in Italy sa...

Ja, Positano er nydelig, men som sagt litt mye turister. Dette er ett av de mange stedene her nede som burde besøkes i lavsesongen.

Fikk faktisk litt lyst å reise dit igjen jeg også nå... ;-)

Legg inn en kommentar