tirsdag 8. mars 2011

Heia den italienske husmoren!

Image: africa / FreeDigitalPhotos.net
 
Jeg må innrømme at italienske husmødre gir meg hetta... Og det har flere grunner. En av dem er at de er "uangripelig". Uansett hvordan man vrir og vender på det så er de meg alltid overlegen. Med andre ord; de "vinner" alltid. Og det selvom det ikke er noen konkurranse.... Og jeg har lovet meg selv at uansett hva som skjer så kommer jeg aldri noensinne til å lage et måltid til en italiener - bortsett fra samboeren min da....  Tanken på å måtte lage mat til en italiener gir meg rett og slett dødsangst. Hvorfor?? Jo, fordi en italiener sparer ikke på kruttet hvis han blir servert noe han ikke liker. Og det er stor sjanse for at jeg som utlending hadde gjort nettopp det. Og hva skulle jeg i såfall ha servert? Kjøttkaker i brun saus?? Raspeballer?? Eller rømmegrøt?? Tror ikke det, nei... Og om det så gjaldt livet så tror jeg ikke en utlending hadde klart å lage en pastarett som ville slippe gjennom nåløyet hos italieneren. Så her har den italienske husmoren vunnet. For jeg har gitt meg uten kamp... Og siden de (familie, venner) da aldri ser meg lage noe som helst (utenom kaffe eller kokt vann....) så har de fått bekreftet det de i sitt stille sinn egentlig var klar over. Jeg er en fullstendig udugelig kokk.... Og stakkars samboeren min..... (- Men de vet ikke at jeg i smug fòrer ham med kjøttkaker i brun saus som er noe av det beste han vet....!)

Og så har vi klesvasken da. Hvordan er det mulig å føle seg underlegen på grunn av klesvasken?? Vel, jeg har blant annet en nabo som hver morgen presis klokken 0800 henger ut klesvask. Her i Italia har alle tørkestativ som henger på utsiden av altanen så det er vanskelig å ikke få øye på den. Og min kjære nabo henger opp vasken på en slik måte at det ser ut som små soldater på geledd. Det klarer ikke jeg å få til! Og hvorfor klarer jeg ikke å ta inn klesvasken før det begynner å regne?? Når det regner her i Italia så er det bare min klesvask som henger igjen ute, nedslått og trist.... Alle de andre forsvant sporløst bare sekunder før regnet kom. ....Har italienske husmødre kontakter "in high places" eller er det bare en sjette sans som en nordboer ikke har??

Og jeg har også fått råd fra en venninne om hvordan jeg bør henge opp klærne slik at man ikke ser merker etter klesklypene... Traff henne tilfeldigvis på gaten en dag og midt i en setning så spør hun plutselig "hvordan henger du klærne dine opp til tørk?"  Jeg ble litt paff så hun forklarte at jeg hadde merker etter klesklypene på t-skjorten min. (?!) Jeg så ingen klypemerker, men det gjorde tydeligvis hun som sa det.... Gjør du det slik og slik så trenger du ikke stryke klærne - for du stryker vel ikke klærne dine, vel?? ...Så nå har de som tror at jeg ikke kan lage mat også fått bekreftelse på at jeg heller ikke kan stryke..... Og dermed også bekreftelse på at italienske husmødre er de BESTE I HELE VERDEN!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, ja her må en bare gi seg ende over.

A Foreigner in Italy sa...

Ja, en hvilken som helst utenlandsk husmor når ikke den italienske til knærne engang - ifølge den italienske... Derfor kommer de også gjerne med tips til en med ti tommeltotter - selvom vedkommende i sitt hjemland er helt istand til å ta vare på seg selv...

Legg inn en kommentar