onsdag 24. november 2010

Pasta con broccoli e/o cavolfiori di nonna Rosaria

Dette er en pastaoppskrift fra min svigermor som opprinnelig kommer fra Puglia, regionen som utgjør "hælen" på Italia. I det sørlige Italia dyrker man jorden i større grad enn hva som er tilfelle i nord og det gjenspeiles i maten som serveres i denne delen av landet. Tradisjonelt er folk herfra fattigere enn sine landsmenn i nord og har derfor i større grad enn disse måttet nøye seg med å servere det de selv dyrket på markene og derfor finnes det altså et utall pastaretter med grønnsaker. Nå skal det sies at det er lite som kan utkonkurrere solmodne grønnsaker som kommer direkte fra åkeren og denne pastaretten har på kort tid blitt en av mine favoritter. Det er nærmest en lettelse å kunne spise pasta med noe annet enn den trauste og barnevennlige tomatsausen. Og i tillegg til at det smaker fantastisk er dette en rett som både er enkel og rask å lage. Jeg syns selv det er fryktelig kjedelig å stå lenge på kjøkkenet og derfor er denne perfekt for meg. Etter circa 20 minutters innsats kan du sette deg ved bordet og nyte et godt pastamåltid.

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER:
Du trenger ca 150 gr pasta for hver voksen person. Jeg bruker penne rigate.
1 blomkålhode eller tilsvarende mengde brokkoli, eventuelt en blanding av disse to.
1 hvitløksfedd
Ca 3 "kapsler" chili. (Man knekker disse og heller ut frøene). Det er viktig å ikke bruke for mye chili så her må man passe på og regulere mengden etter hvor sterk man ønsker retten.
Ca 0,5-0,75 dl ekstra virgin olivenolje
Salt

Kok pastaen som anvist på pakken. Husk salt i vannet. For pasta "al dente" vil det si ca 9-10 minutter. Skjær blomkål og brokkoli i biter og kok dem i lettsaltet vann til de blir møre. De skal faktisk koke litt lengre enn det man gjerne gjør til vanlig med disse. De skal ikke være overkokt, men sammen med pasta så blir det litt feil med sprø blomkål og brokkoli.

Mens pastaen og grønnsakene koker heller du olivenoljen i en teflonpanne. Tilsett 1 hvitløkfedd som er delt i to, samt chilien og varm alt opp til du kjenner at hvitløken begynner å dufte. Da tar du opp hvitløken og kaster den. Pass på at det ikke blir så varmt at hvitløken blir svidd, da er det nemlig bare å begynne på nytt igjen for svidd hvitløk smaker absolutt ikke noe godt! Når grønnsakene er ferdigkokt siler du av vannet og heller dem deretter i stekepannen hvor du blander dem godt med olivenoljen. Salt etter behag, men pass på at det ikke blir for mye. Deretter blander du dette sammen med den ferdigkokte pastaen og legger det opp på tallerknene. Buon appetito!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar