Med alle julebesøkene like rundt hjørnet tenkte jeg at jeg skulle dele enda en pastaoppskrift med dere. Det kan kanskje være greit med et alternativ til all den feite julematen. Denne er superenkel å lage og passer godt på et koldtbord. Den kan og bør lages dagen før -eller i det minste om morgenen hvis du skal ha selskap om kvelden - og settes i kjøleskapet til den skal brukes. Jeg lager den vanligvis til lunsj om sommeren når vi ikke orker å spise varm mat. Da pleier jeg å lage den ferdig kvelden før slik at jeg slipper å tenne på gasskomfyren om dagen for da er det allerede altfor varmt og da trenger vi ikke enda en varmekilde inne på kjøkkenet.....
Til en lunsjrett for 2 personer trenger du: (Hvis den brukes på et koldtbord vil jeg tro at den rekker til 4 -5 personer)
300 gram "kort" pasta - gjerne penne rigate
2 stk. mozzarellaost
5-6 tomater
5-6 basilikumblader
2 hvitløksfedd
Salt og extra virgin olivenolje
Buon appetito!
PS. Det fins mange måter å blande sammen denne pastasalaten på. Jeg har funnet ut at jeg foretrekker å vente med å tilsette mozzarella-osten til like før salaten skal serveres. Grunnen er at om osten tilsettes før den varme pastaen så vil osten smelte og klistre seg til pastaen når salaten avkjøles. Hvis osten tilsettes når salaten allerede er kald vil den beholde den oppskårne formen og man slipper at salaten klumper seg sammen... Hva man foretrekker varierer fra person til person så prøv deg gjerne frem..
På kalde dager spiser jeg gjerne denne salaten varm. Det er en kjapp måte å lage seg en rask middag på når man ikke orker å stå lenge ved komfyren...
1 kommentar:
Nam! Dette så godt ut!! Tror jeg må prøve denne en dag.
Legg inn en kommentar